استفاده از ظرفیت مساجد برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
استفاده از ظرفيت مساجد براي ترويج فرهنگ کتاب و کتابخواني
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین تأکید کرد:

استفاده از ظرفیت مساجد برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

محمدبيگي گفت: ظرفيت مسجد بسيار ارزشمند است و مي توان از اين ظرفيت براي ايجاد فضاي کتابخانه بهره برد تا کتابخانه در دل و کنار مسجد به مردم خدمات دهي داشته باشد و دسترسي مردم به کتاب تسهيل يافته و در نتيجه سرانه مطالعه هم افزايش يابد.
شناسه خبر : 64290 تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۴۰۳ زمان انتشار : ۱۱:۵۹

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین، فاطمه محمدبیگی در نشست با حجت الاسلام تقوی مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان بیان کرد: مسجد فضای خوبی است تا در آن کتابخانه راه اندازی شود و مساجدی داریم که کتابخانه درآن واقع شده و مردم استقبال خوبی را دارند.

 

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین ادامه داد: از جمله این کتابخانه ها، کتابخانه دبیرسیاقی در محمدیه و یا کتابخانه باقرالعلوم در روستای عصمت آباد بوئین زهرا است که در مسجد قرار دارند و بسیار پرتردد هستند و وجود کتابخانه در مسجد، هم باعث تقویت فضای مسجد و هم فضای کتابخوانی می شود.

 

وی افزود: با توجه به اینکه ساخت کتابخانه بسیار هزینه بر است، ایجاد کتابخانه در مساجد فرصت مغتنمی است و می شود از فضای مساجد برای این مهم بهره برد و بسیاری از مساجد ما این فضا را دارند که بشود در آنها کتابخانه ایجاد کرد.

 

محمدبیگی تصریح کرد: ما در استان قزوین 41 کتابخانه نهادی و 18 کتابخانه مشارکتی داریم که با ایجاد کتابخانه نهادی در مساجد می توانیم تأمین نیرو و تجهیزات برای آنها داشته و این کتابخانه ها، دسترسی به پایگاه های علمی بین المللی داشته باشند.

 

وی خاطر نشان کرد: ظرفیت مسجد بسیار ارزشمند است و می توان از این ظرفیت برای ایجاد فضای کتابخانه بهره برد تا کتابخانه در دل و کنار مسجد به مردم خدمات دهی داشته باشد و دسترسی مردم به کتاب تسهیل یافته و در نتیجه سرانه مطالعه هم افزایش یابد.

 

در ادامه مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اظهار کرد: کانون های فرهنگی هنری در دل مساجد فعالیت دارند و برخی از این کانون های دارای کتابخانه هستند به طوری که کانون های فرهنگی هنری مساجد در سطح استان 159 کتابخانه دارند که از این تعداد 105 کتابخانه باز و 54 کتابخانه مخزن دار است.

 

حجت الاسلام سید رئوف تقوی تأکید کرد: ترویج کتاب و کتابخوانی امری مهم است و برای این منظور می توان از ظرفیت مساجد استفاده کرد.

 

وی گفت: برای احیای هرچه بیشتر کتابخانه های مساجد می توانیم کار را از مسجد مولاوردیخانی و مسجد جامع قزوین شروع کنیم و برای این منظور جلساتی با مسئولان مربوطه برگزار شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین یادآور شد: در بحث کتاب و احیای کتابخانه های مساجد، اگر مناطق محروم هم مورد توجه ویژه قرار گیرد اثرات خوبی را به دنبال دارد.