
مدیر کانون فرهنگی هنری یاران مسجد قزوین:
هویت بخشی به کودکان و نوجوانان برای ایفای نقش در عرصه جهادی در کانون یاران مسجد قزوین
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین، مجتبی فیضی کلاسی مدیر کانون یاران مسجد قزوین به مناسبت 18 اسفند سالروز تأسیس کانون های مساجد بیان کرد: اگر نظام حکمرانی محله محور شود، آنگاه مسجد مرکز اجتماع و تمدن سازی خواهد بود، مسجد الحرام، مسجدالنبی و مسجد کوفه از نمادهای حاکمیت الهی و مرکز قیام معصومین علیهم السلام است.
مدیر کانون فرهنگی هنری یاران مسجد قزوین ادامه داد: اینکه می گوییم مسجد خانه خداست به سادگی نباید از کنار آن عبور کرد، خانه خدا باید مرکز حاکمیت توحیدی در محله اسلامی باشد، مسجد باید طاهر باشد و اثر تطهیری بر محله اسلامی و رفتار و پندار آحاد افراد آن محله داشته باشد و باید همواره درباره نقش بی بدیل مسجد در اداره جامعه صحبت شود تا این فرهنگ نهادینه شود.
وی با اشاره به ظرفیت بالای مساجد عنوان کرد: امروز حتی مساجد روستایی ما هم می توانند با تقویت بازی های بومی و محلی مدیریت هیجانات جوانان و ایجاد نشاط اجتماعی را بر عهده بگیرند.
فیضی اعلام کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید به دنبال این باشند که درک حداقلی مردم از مساجد را بشکنند زیرا مسجد مرکز مدیریت و امامت، تعلیم و تعلم، تزکیه و پاکسازی، نظام سازی اقتصادی محله اسلامی، عبرت و پیشگیری، بیان و تبلیغ، مرکز امنیتی و اطلاعاتی محله و قرارگاه جهادی فرهنگی است.
وی تأکید کرد: کانون فرهنگی هنری یاران مسجد محله اصفهان (ایرانگاز) قزوین به عنوان عضوی از خانواده مسجد طفلان مسلم علیهماالسلام از بدو تأسیس با همین نگاه کوشیده تا راهبردهای خود را تعریف و به نقش آفرینی در محله بپردازد، تکثر برنامه ها هم ذیل همین رویکرد دنبال می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری یاران مسجد قزوین گفت: ما در کانون فرهنگی یاران مسجد با طرح هایی نظیر تشکیل شبکه خادمین نوجوان محله به کودکان و نوجوانان برای نقش آفرینی در عرصه جهادی هویت بخشیدیم تا نقش خودشان را در این عرصه بشناسند، همچنین کلیه فعالیت های مرتبط با نوجوانان در قالب برند کهکشانی ها در مسجد طفلان مسلم علیهماالسلام دنبال می شود.
وی افزود: برگزاری هیئت دانش آموزی، کرسی های آزاد اندیشی، حلقات مطالعاتی در قالب طرح شهید شهریاری، سانس ماهانه دوبار استخر رایگان وغیره تنها بخشی از برنامه های مسجد ما برای کودکان و نوجوانان است و تمام این موارد بر اساس نیاز سنجی مخاطب و توجه به ساحت های تربیتی در سند تحول و اسناد بالادستی کانون مساجد، احصاء و طرح ریزی شده است.
فیضی اظهار کرد: امروز سنگر راهبردی کانون مساجد با اجرای برنامه های متعدد تفریحی، ورزشی، اردویی، فرهنگی وغیره با توجه به ساحت های مختلف تربیتی و تیپ های شخصیتی متفاوت، برنامه های متنوعی را اجرا می کند که این مسئله باید پر قدرت ادامه یابد.
وی تصریح کرد: برنامه هایی نظیر نسل استوار که اخیرا به همت ستاد کانون فرهنگی هنری مساجد استان برگزار شد، رویدادهای تربیت محور نظیر صعود نوجوانان، نور احکام، آوای گلدسته ها، ریحانه های مسجدی، سینما مسجد، نوآوین، نجوای قرآنی وغیره از جمله برنامه هایی است که با استقبال نوجوانان و جوانان همراه است.
مدیر کانون فرهنگی هنری یاران مسجد قزوین توضیح داد: بی شک هویت بخشی به نوجوانان و جوانان از طریق برگزاری جلسات جوانان کانون های مساجد با استاندار و مسئولین استانی، تعریف نقش های خلاقانه و جدید با ظرفیت های نسل ضد و آلفا، حضور بیشتر کودکان و نوجوانان از طریق برگزاری برنامه هایی نظیر اعتکاف علمی وغیره سبب می شوند تا جوانه های مسجدی با بهره گیری از انوار تابنده الهی قد بکشند و عطر این گل ها، فضای محله اسلامی را معطر کند.
وی با اهمیت تقویت جایگاه و کارکردهای مسجد خاطر نشان کرد: مسجد در محله اسلامی باید قلپ تپنده ای باشد که خدماتش را در کف جامعه اسلامی پمپاژ می کند، مسجد تک بعدی که فقط نماز جماعت خوانده شود و نهایت در آن مراسم شب قدر برگزار شود که قلب تپنده نیست و خودش نیاز به احیاء دارد.
فیضی به نقش کانون های مسجد در ترویج انس با قرآن اعلام کرد: قرآن و نهج البلاغه باید منشوری باشد که کانون فرهنگی هنری مساجد، بسیج و عناصر فعال مسجد مجری اقامه آن باشد.
وی یادآور شد: هنر شناسایی ظرفیت و راهبردها به صورت بومی، امری است که امروز در کانون فرهنگی هنری مساجد به آن نیازمندیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری یاران مسجد قزوین گفت: کارجهادی قرآنی بایدهایی دارد، باید هدفمند باشد، کانون می تواند کتاب کاربردی سفارش دهد، اگر از مسجدی ها یا اهالی محله یک نفر بچه دار شد برای مثال از طرف کانون، با یک لوح تبریک، کتاب کودک آقای فلسفی را به او هدیه بدهیم، اگر داماد شده کتاب آیین همسرداری آیت الله ابراهیم امینی را به او بدهیم.
وی افزود: نکته دیگر اینکه کار باید مردم محور باشد و ظرفیت های مردمی در محلات باید شناسایی شوند و اینگونه هر کدام به نحوی می توانند به محله اسلامی خدمت کنند.